De NVP helpt... Teun

De NVP helpt... Teun

26 mei 2024 om 10:01 door Marjon 1 reactie

helpdesk banner groot.png

Vragen over pleegzorg, uitleg over rechten en plichten van pleegouders of meer informatie over de actualiteiten? Onze helpdesk helpt dagelijks op vele gebieden. Ingrid en Thirza bieden een luisterend oor en denken mee. In deze rubriek delen we een vraag of casus waar zij mee bezig zijn geweest de afgelopen weken.

Teun* maakt gebruik van taxivervoer naar zijn leer-werkplek. Hij wilde aanspraak maken op tegemoetkoming in de kosten voor dit vervoer. We spraken met zijn pleegmoeder. Het UWV had beslist dat Teun een hoge eigen bijdrage moest betalen, gebaseerd op het inkomen van zijn pleegouders. We hebben uitgelegd dat pleegouders geen onderhoudsplicht hebben, hun inkomen is daardoor niet van belang. We wezen hierbij op relevante wetgeving en rechtspraak. 

Na het bezwaar van de pleegouders bleef het UWV bij het besluit. Vervolgens stapten de pleegouders namens Teun naar de bestuursrechter. Deze heeft geoordeeld dat de pleegouders hun pleegzoon niet als een eigen kind onderhouden. Zij ontvangen daarvoor immers pleegvergoeding. Het UWV had dan ook niet naar hun inkomen mogen kijken bij de vaststelling van de eigen bijdrage. Het beroep van Teun en zijn pleegouders is gegrond verklaard. Het UWV moet nu binnen zes weken een nieuw besluit op het bezwaar nemen. En daarbij rekening houden met de uitspraak van de bestuursrechter. Ook moet het UWV de proceskosten van Teun en zijn pleegouders vergoeden. 

Heb je ook een vraag? Neem contact op met onze helpdesk via ons contactformulier. 

* Naam is gefingeerd en bekend bij de redactie

Gerelateerde berichten

Reacties

  1. Brittany Brittany Schreef op 11 juni 2024 om 03:28:13

    Вы лучшие ! Входите и на родной
    сайтец ;) Ремонт балконов цена

Plaats een reactie

Sluiten