Lees het nieuwe magazine BIJ ONS over rouw en verlies

Lees het nieuwe magazine BIJ ONS over rouw en verlies

10 juni 2024 om 15:54 door Michelle Snoeks 0 reacties

BIJ ONS NVP COVER 2 - juni 2024 met logo 300 dpi (1).jpg

De nieuwe BIJ ONS is uit. Het magazine staat weer vol verhalen, achtergronden, interviews, boekentips en columns over pleegzorg en gezinshuizen. Dit nummer van BIJ ONS gaat over rouw en verlies: een thema dat veel voorkomt bij zowel pleegouders als pleegkinderen. Lees het magazine op bijons.denvp.nl.

In dit nummer van BIJ ONS vertelt Carla over haar werk als rouw- en verliestherapeut. Pleegouders en -kinderen delen lastige momenten. Vaak weet je als pleegouder dat je pleegkind weer weggaat, maar dit kan alsnog lastig zijn. Liesbeth (@dekliekvanlies) neemt ons mee in hoe het voelt als een pleegkind vertrekt. Hoe ga je daarmee om? Een voorbeeld van rouw in de pleegzorg is levend verlies. Marleen en Iris, van de Christelijke Hogeschool Ede, schreven het boek 'Verlies dat niemand ziet' over dit onderwerp. Ook spraken we ervaringsdeskundigen. Zo maakte Marlene maakte de uithuisplaatsing van haar kinderen mee. Een kwetsbaar en waardevol interview. Ook met jongeren gingen we het gesprek aan. Rouw wordt vaak geassocieerd met de dood, maar het kan ook om de hoek komen bij afscheidnemen van je pleegouders, verhuizen of een overplaatsing. Hoe ga je daar als jongere mee om? En weet je eigenlijk hoe je dat moet doen? En krijg je er hulp bij? Rowena schreef met Jacodine 'Wegwerpkind', een ingrijpend boek over haar leven als pleegkind. Ze vertelt het verhaal van de mishandeling en de opvoeding gedurende vier jaar. Femmie sprak Anneke over pedagogische permanentie bij pleegkinderen: "ergens bij mogen horen, daar gaat het om."

In 2022 kon je lezen over de relationele route, die ouders en opvoeders begeleidt in hun samenwerking. Deze methode is intussen geïmplementeerd bij Enver, Leger des Heils en Timon. We blikken terug op hoe dit is verlopen. Daarnaast legt advocaat Mariska Kramer uit over omgangsregelingen tussen pleegouders en pleegkind. In de BIJ ONS University behandelt Daisy een onderzoek naar seksueel misbruik onder pleegkinderen. Chretienne gaat in op de redenen waarom pleegouders stoppen.

Pleegzorg.nl besteedt ook aandacht aan het thema rouw en verlies. Zo kan je in hun community hierover met andere pleegouders in gesprek gaan.

Tot slot vind je een nieuwe column van Gerdien in het magazine, een cartoon van Jorien, en hebben we een hoop lees-, kijk-, en luistertips verzameld. Ditmaal ook specifiek over het thema rouw.

Lees hier de nieuwe BIJ ONS:

BIJ ONS juni 2024

De NVP steunen?

Zette dit nummer je aan het denken? Steun ons door lid te worden van de NVP!

Lid worden

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten