De NVP helpt... Noual

De NVP helpt... Noual

18 juni 2024 om 14:45 door Marjon 0 reacties

helpdesk banner groot.png

Vragen over pleegzorg, uitleg over rechten en plichten van pleegouders of meer informatie over de actualiteiten? Onze helpdesk helpt dagelijks op vele gebieden. Ingrid en Thirza bieden een luisterend oor en denken mee. In deze rubriek delen we een vraag of casus waar zij mee bezig zijn geweest de afgelopen weken.

Noual* is 17 jaar en wordt binnenkort 18. Ze woont al jaren bij haar pleegouders en zou dat ook graag na haar 18e verjaardag blijven doen. De gemeente geeft akkoord voor een verlenging van één jaar. Als Noual 19 jaar wordt, zal opnieuw bekeken worden of het voortzetten van pleegzorg noodzakelijk is. De pleegmoeder van Noual nam contact op met de helpdesk. Hoe zit dat nu met pleegzorg na 18 jaar? Dat hoort toch gewoon door te lopen?  

Dit klopt. We legden uit dat als Noual en haar pleegouders akkoord gaan met het voortduren van de pleegzorgplaatsing (als zij dus bij haar pleegouders blijft wonen), pleegzorg standaard hoort door te lopen tot 21 jaar. Dit is sinds 1 januari 2023 ook in de Jeugdwet vastgelegd. Een jaarlijkse verlenging is daarbij niet de bedoeling. De gemeente hoort ook niet te toetsen of pleegzorg noodzakelijk is. Nouals pleegmoeder voelde zich gesterkt door deze informatie en nam dit mee in het gesprek dat ze hierover met de gemeente voerde. 

* Naam is gefingeerd en bekend bij de redactie

Gerelateerde berichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten