Tip: verhalenvoorstelling uit de wereld van pleegzorg

Tip: verhalenvoorstelling uit de wereld van pleegzorg

22 augustus 2024 om 10:24 door Marjon 0 reacties

verhalenvoorstelling.jpg

Soms komen we een initiatief tegen dat we graag delen. De Verhalenvoorstelling over pleegzorg is er zo een. Een volwassen pleegkind, een moeder en een pleegmoeder vertellen hun levensverhaal live op het podium. Singer-songwriter Noraly Hendriks illustreert drie indrukwekkende verhalen en begeleidt zichzelf op de gitaar. Kortom, écht een theateravondje uit.

Pleegzorg kent vele vooroordelen, en tegelijkertijd veel vragen. Waarom zou je eigenlijk een beschadigd kind in huis nemen? Levert dat niet alleen maar problemen op? En hoe kijken de mensen er tegenaan die zelf in een pleeggezin hebben gezeten of pleegouder zijn? Pleegzorgverhalen verdienen het om verteld te worden. Drie van die verhalen hoor je in deze voorstelling: 

  • Tonny is pleegmoeder in hart en nieren. Maar liefst 28 pleegkinderen kruisten haar pad en verrijkten haar leven. Tonny neemt je op humoristische wijze mee in een aantal ervaringen.
  • Na een familiedrama wordt Shanita op jonge leeftijd in een pleeggezin geplaatst. Ze vertelt hoe haar leven is gelopen en wat haar pleegouders voor haar betekend hebben.
  • Judith verzwijgt jarenlang haar verslaving uit angst haar kinderen kwijt te raken. Uiteindelijk gebeurt het onvermijdelijke en gaan haar kinderen tijdelijk naar een crisispleeggezin. Judith vertelt hoe haar leven gelopen is en hoe zij haar verslaving overwon.

Je kan er nog heen! Op 19 september en 7 november is de voorstelling in Haarlem en op 22 november in Hoofddorp. Daarnaast is het gezelschap ook in te huren voor bijvoorbeeld congressen of teamdagen. Hou de website in de gaten voor meer informatie en nieuwe data en locaties.

 

 

 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten