De NVP helpt... Kevin

De NVP helpt... Kevin

15 oktober 2024 om 09:00 door Michelle Snoeks 0 reacties

helpdesk banner groot.png

Vragen over pleegzorg, uitleg over rechten en plichten van pleegouders of meer informatie over de actualiteiten? Onze helpdesk helpt dagelijks op vele gebieden. Ingrid, Thirza en Sita bieden een luisterend oor en denken mee. In deze rubriek delen we een vraag of casus waar zij mee bezig zijn geweest de afgelopen weken. Zo ook Kevin*, die twijfelde of hij naar een rechtszitting over zijn pleegkind moest gaan.

Kevin zorgt al 2 jaar voor zijn pleegzoon Max (5 jaar). De kinderrechter heeft een ondertoezichtstelling met machtiging uithuisplaatsing uitgesproken. Binnenkort staat er een nieuwe zitting gepland, waarin opnieuw bekeken wordt of de ondertoezichtstelling en de machtiging uithuisplaatsing moeten worden verlengd. Omdat Kevin al meer dan één jaar voor Max zorgt, is hij aangemerkt als belanghebbende. Kevin kreeg onlangs een uitnodiging voor de zitting en ook kreeg hij alle stukken opgestuurd. 

Kevin twijfelt of hij naar de zitting moet gaan. Hij is nog nooit naar een zitting geweest en weet niet goed wat hij kan verwachten. Daarnaast heeft de pleegzorgbegeleider hem geadviseerd om niet naar de zitting te gaan. Toch vindt Kevin het wel belangrijk dat de kinderrechter hoort hoe met het Max gaat.  

We legden Kevin uit dat kinderrechters graag ook van pleegouders horen hoe het met het kind gaat. Je aanwezigheid tijdens een zitting wordt gewaardeerd! Als je liever een brief aan de kinderrechter schrijft, dan kan dat natuurlijk ook. Je moet er wel rekening mee houden dat je brief met alle partijen wordt gedeeld.  

We hebben de belangrijkste inzichten en tips voor pleegouders over het bijwonen van rechtszittingen op een rijtje gezet: https://www.denvp.nl/berichten/detail/2022/11/23/Rechtszittingen-tips-en-inzichten-voor-pleegouders 

Heb je ook een vraag? Neem contact met ons op. Ben je al lid van de NVP? Zo kan je ons ondersteunen in ons werk, waaronder de helpdesk. Klik hier 

*Namen zijn gefingeerd en bekend bij de redactie. 

Gerelateerde berichten

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten