Lokale netwerken volgens Mockingbird-methode succes
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Lokale netwerken volgens Mockingbird-methode succes

Pleegouders voelen zich beter ondersteund wanneer ze, in een lokaal netwerk, samenwerken met andere pleeggezinnen. Dit kan voorkomen dat een plaatsing stukloopt. Dit blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, waarin de ervaringen van een netwerk van pleeggezinnen volgens het Mockingbird-methode in Waddinxveen onder de loep is genomen. De conclusie van de onderzoekers: “Dit heeft potentie een verrijking voor het Nederlandse pleegzorglandschap te worden.”

➡️ lees verder

mockingbird (1200 × 480 px)

Wat vind jij van Pleegzorg.nl?

Pleegzorg.nl is van alle pleegzorgorganisaties en voor alle pleegouders en pleegzorgprofessionals. We willen dat de site aansluit op jouw wensen en behoeften. Door het invullen van deze vragenlijst werk je mee aan de doorontwikkeling en help je Pleegzorg.nl nog beter te worden.

Heb je 5 minuten de tijd om onze vragenlijst in te vullen? Het zou geweldig zijn als je je antwoord kunt inzenden vóór 27 mei 2024.

➡️ laat je mening horen

Pleegzorg

Directeur-bestuurder Peter van der Loo per 1 april weg bij de NVP

Op 1 april nam directeur-bestuurder Peter van der Loo na tien jaar afscheid van de NVP. In de tijd dat Peter bij ons werkzaam was, groeide de NVP uit tot een stabiele en professionele vereniging die zich met hart en ziel inzet voor pleeggezinnen. Annelies Mulder is sinds 1 april interim directeur-bestuurder van de NVP tot een nieuwe directeur bestuurder is gevonden. 

➡️ lees meer

Peter

Kinderen en jongeren: denk mee!

We nodigen kinderen en jongeren graag uit mee te werken aan het onderzoek: Stem van het kind. Dit onderzoek doen we samen met JongWijs en het NJi. We organiseren in mei twee online startsessies voor jongeren om hen mee te laten denken en zo samen te bepalen waar het onderzoek over moet gaan

➡️ lees verder

Stem van het kind

OPEN UP-Date: Werken aan een droomcommunity

In het project OPEN UP versterken we community's voor jongeren met ervaring in de pleegzorg. We maken tools en materialen zodat deze doelgroep zich kan ontwikkelen en samen een sterke community kan vormen. 

Op 31 mei organiseert JongWijs het OPEN UP-event, waar jongeren de ontwikkelde tools kunen testen. 

➡️ lees verder

Open Up (1200 × 400 px)

Juristenoverleg: uitwisselen over de juridische kant van pleegzorg

Vorige maand spraken Ingrid en Thirza van de NVP-helpdesk voor de derde keer met andere juristen die in hun werk met pleegzorg te maken hebben. Bij het overleg waren twaalf juristen aanwezig om ervaringen en kennis uit te wisselen. Zo kunnen we leren van elkaar en samen optrekken om pleeggezinnen beter te ondersteunen!

➡️ lees verder

juristenoverleg groot

Kom jij de redactie van BIJ ONS versterken?

Vind jij het leuk om te schrijven, illustraties, foto’s of video’s te maken of op een andere manier bij te dragen aan ons online magazine BIJ ONS? Sluit dan aan bij de redactie! Je kunt aansluiten als je pleeg- of gezinshuisouder, (pleeg)jongere, ouder, pleegzorgbegeleider, jeugdbeschermer of onderzoeker bent of als je op een andere manier betrokken bent bij pleeg- en gezinshuiszorg. Jouw hulp en perspectief is waardevol!

➡️ meer informatie en contact

bij ons werving redactie (1200 x 400 px)

Agenda

Organiseer jij een bijeenkomst, thema-avond of andere activiteit voor pleegouders? Geef het aan ons door via pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan vermelden we ook jouw bijeenkomst in het overzicht.

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

footer nieuwsbrief

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief