Remco stelt zich voor en het online magazine BIJ ONS over rouw & verlies is verschenen!
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Directeur-bestuurder Remco Oosterhoff stelt zich voor!

Eerder berichtten we al dat Remco Oosterhoff de nieuwe directeur-bestuurder van de NVP is per 1 juni. Hoog tijd dus om verder met hem kennis te maken! Hij gaat in op zijn passie voor pleegzorg, ontwikkelingen de komende jaren en de recente situatie bij het pleeggezin in Vlaardingen.

Een preview: "Het is zo bijzonder om voor jongeren die echt in de knel zitten een veilig thuis te zijn en ze te helpen om stabieler en zelfverzekerder de toekomst tegemoet te gaan. Ondanks dat onze pleegkinderen al ouder dan 20 zijn, hebben we met twee nog goed contact. Gisteren ging ik een hapje eten met onze jongste en we konden samen terugkijken op de tijd thuis en alle uitdagingen. Echt onbetaalbaar.”

➡️ lees het volledige interview

remco+groot

Lees het nieuwe magazine BIJ ONS over rouw en verlies

Het thema van de nieuwe BIJ ONS is rouw en verlies. We kijken hiernaar vanuit de perspectieven van pleegouders, -kinderen en professionals. Zo vertelt Carla Kraak over haar werk als rouw- en verliestherapeut, en neemt moeder Liesbeth ons mee in haar ervaring als pleegouder. Jongeren praten over hoe rouw vaak wordt geassocieerd met de dood, maar het ook om de hoek kan komen kijken bij afscheidnemen van je pleegouders, verhuizen of een overplaatsing. In de BIJ ONS University behandelt Daisy een onderzoek naar seksueel misbruik onder pleegkinderen. Chretienne gaat in op de redenen waarom pleegouders stoppen. Tot slot vind je een nieuwe column van Gerdien en een cartoon van Jorien in het magazine, en hebben we een hoop lees-, kijk-, en luistertips verzameld. Lees het op bijons.denvp.nl!

➡️ lees verder

BIJ ONS NVP COVER 2 - juni 2024 met logo 300 dpi (1)

Kennisagenda: Stem van het kind & Netwerkpleegzorg

Stem van het kind

Onderzoek naar de stem van kinderen in pleegzorg: waar staan we nu?

De Kennisagenda Pleegzorg benoemt vijf thema’s in de pleegzorg waar meer kennis over nodig is. Vorig jaar dachten (pleeg)ouders, jongeren, professionals en onderzoekers en (pleeg)kinderen mee over belangrijke onderwerpen tijdens de Ideeënfabriek bijeenkomst.

De Stem van het Kind kwam als belangrijkste onderwerp naar voren om meer onderzoek over te doen.

➡️ lees verder

Subsidie toegekend voor onderzoek netwerkpleegzorg!

De Kennisagenda Pleegzorg benoemt vijf thema’s in de pleegzorg waar meer kennis over nodig is. Eén van deze thema’s is netwerkpleegzorg. In mei 2024 heeft de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) subsidie gekregen voor het uitvoeren van hun onderzoek hierover: ‘Zorgen in de familie. Het versterken van familieplaatsingen in pleegzorg’. Van harte gefeliciteerd!

➡️ lees verder

4

De NVP helpt... Noual

Vragen over pleegzorg, uitleg over rechten en plichten van pleegouders of meer informatie over de actualiteiten? Onze helpdesk helpt dagelijks op vele gebieden.

Dit keer: hoe zit het met pleegzorg na 18 jaar?

➡️ lees verder

helpdesk+banner+groot

Podcast 'Lieve lieve...' over pleegzorg is uit!

Lieve lieve… pleegjongere, ouder, pleegouder, hulpverlener, en ieder ander die meer wil leren over pleegzorg. Hoe is het om nieuw te zijn in een pleeggezin? Een eerste en tweede thuis te hebben? Je eigen persoon te worden, terwijl je twee families hebt? In onze podcast ‘Lieve lieve…’ delen pleegjongeren, eigen kinderen, pleegouders en onderzoekers hun ervaringen. Benieuwd geworden? Luister of bekijk dan onze podcast! De eerste twee afleveringen staan al online.

Aflevering 1: Nieuw in een pleeggezin

Spotify & YouTube

Aflevering 2: Opgroeien in twee families

Spotify & Youtube

➡️ lees verder

podcast header 1

Op vakantie met je pleegkind

De vakantieperiode komt er aan. Voor de meesten niet iets waar ze veel over na hoeven te denken. Maar hoe zit het als je een pleegkind hebt? Zijn daar regels over?

Lees het artikel op Pleegzorg.nl met praktische info en tips.

➡️ lees verder

vakantie

Meeting voor eigen kinderen op 17 juli

De ervaringen van eigen kinderen van pleegouders zijn belangrijk! Graag horen we hier meer over, tijdens een gezellige middag vol sport & snacks.

➡️ Is jouw kind erbij? Aanmelden doe je bij Judith via 06 13 73 02 25!

Uitnodiging activiteit eigen kinderen 17 juli 2024

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

footer nieuwsbrief (2)

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief